OZNAM: Kancelária OPK BA a MsO SPZ BA sú presťahované do administratívnych priestorov na ulici Heyrovského č. 1, 841 03 Bratislava (mestská časť Lamač).

Zemplínske poľovnícke dni 2015

Slovenská poľovnícka komora prostredníctvom Obvodných poľovníckych komôr Trebišov, Michalovce, Sobrance, UVLF v Košiciach, Lesy SR, š.p. OZ Sobrance, OÚ Trebišov, pozemkový a lesný odbor, Mesto Trebišov, primátor mesta Marek Čižmár zorganizovali výstavu trofejí poľovnej zveri spojenú s odborným seminárom.

Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomíra Jahnátka a prezidenta SPK a SPZ Tibora Lebockého v dňoch 11. – 12. apríla 2015 v Mestskom kultúrnom stredisku v Trebišove.

Organizačný výbor ZPD v zložení: Ing. Michal Pancák, OPK Trebišov, Ing. Štefan Hudák, OPK Michalovce, Ing. Zdenko Kondík, OPK Sobrance, Ing. Peter Pšak, Lesy SR š.p. OZ Sobrance
Odborný garant: Prof. Ing. Juraj Ciberej, CSc., UVLF Košice

Program Zemplínskych poľovníckych dní bol nasledovný:

Slávnostné otvorenie a prehliadka výstavy sa uskutočnila v sobotu od 9:00 hod. v MsKS v Trebišove. V čase od 10.30 nasledoval Odborný seminár. V poobedňajšom bloku bolo vyhodnotenie výtvarných prác „Poľovníctvo a poľovník v očiach deti“. Počas celého dňa sa konala aj predajná výstava poľovníckych potrieb.

Odborný seminár na tému Aktuálne problémy v obhospodarovaní malej zveri sa konal v Divadelnej sále MsKS. Autori od prezentovali nasledovné podnetné referáty :

Zranená zver na pozemných komunikáciách (T. Lebocký, R. Janto)
Poznatky a skúsenosti z obhospodarovania malej zveri na západoslovenskej rovine (J.Slamečka)
Súčasná situácia v obhospodarovaní malej zveri na južnom Zemplíne (J. Ciberej)
Aktuálna problematika na úseku poľovníctva (zástupca OÚ v Trebišove)

V Nedeľu 12.04.2015 pokračovala výstava trofejí v Estrádnej sála MsKS Trebišov spojená s predajnou výstavou poľovníckych potrieb ako aj súťažou vo varení guľášu.

Sprievodným program v MsKS a jeho okolí bolo vystúpenie trubačov s ukážkami signálov a poľovníckej hudby, ďalej ukážky vábenia zveri ako aj ukážky z kynológie, konkrétne výcvik a práca poľovného psa. Sokoliari prezentovali niektoré druhy dravcov ako aj ukážky z ich práce.

Príloha: fotodokumentácia z ZPD

Slovenská poľovnícka komora
Ing. Štefan Engel, PhD.

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (Zemplínske poľovnícke dni 2015.pdf)Zemplínske poľovnícke dni 2015.pdf[format PDF + Fotky]1481 kB
Nachádzate sa tu: Home Aktuálne Podujatia Poľovnícke dni Zemplínske poľovnícke dni 2015